Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Molim za odgovor..pre tri dana sam vadila 4 u donjoj levoj vilici,krvarena je bilo vrlo malo,imam bolove..kad popijem lek bol prestane ali osecam kao neku tezinu u rupi nalik otoku...ali otoka nema..i bol cele vilice do uha...nisam ima ni pre vadjenja otok..samo kao neku upalu,neznam dali je nesto opasno?

Desanka - 30. 09. 2020.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
Dr Jelena Vuletić Rakić
Dr Jelena Vuletić Rakić polivalentni stomatolog

Poštovana Desanka,

najverovatnije je u pitanju otežano zarastanje rane (alveolitis) usled propadanja krvnog ugruška.

U slučaju razvoja alveolitisa, neophodan je odlazak stomatologu koji će, očistiti ranu i isprovocirati ponovno krvarenje radi stvaranja novog, kvalitetnog krvnog ugruška. Takođe, u ranu se postavljaju i medikamenti koji ubrzavaju zarastanje rane i olakšavaju tegobe. Terapija alveolitisa najčešće zahteva par poseta stomatologu.

Savetujemo da odete kod Vašeg stomatologa.

Srdačno





Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 28187 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
28187
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata