Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Molim za savjet
Djecaku od 15 mjeseci su pocele neka zuckaste mrlje a gornjim zubima,ja sam to uspjela skidati cetkicom,medjutim primjetila sam jucer da je jedan zub bas ostecen preko njega je neka linja kao napuknce! Zubaru sam ga narucila ali tek u subotu! ja pretpostavljam da je cirkularni karijes.Da napomenem da je dojeno dijete, nocnih podoja je mnogo,preko dana isto doji,flasic ne koristi,zdravo se hrani,slatkise gotov pa da i ne jede,kad pije sokice to je cijedjena narandza,limun,nikakve grickalice...zubice peremo od prvog niknutog zuba! Sta da radim do pregleda kod zubara? da li mogu bilo kako smanjiti napredovanje tog karijesa? Cistim mu i gazom zubice! Sta ce mu uraditi s to napukntg zuba to je po sredini zuba,moze li se to nekako sanirati? Posavila sam vam bezbroj pitanja,jer sam mngo zabrinuta

Nina - 17. 04. 2018.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Moana Opačić
dr Moana Opačić doktor stomatologije

Poštovana Nina,

pretpostavljamo da je u pitanju cirkularni karijes koji je karakterističan za decu njegovog uzrasta. Svakako bi trebalo pokušati sa sanacijom karijesa ukoliko je moguće uspostaviti saradnju sa detetom i na taj način sprečiti dalje širenje karijesa, odnosno propadanje zubnog tkiva. Takođe, u slučaju cirkularnog karijesa trebalo bi ukloniti uzrok njegovog nastanka, pored redovnog i beskrekornog održavanja oralne higijene potrebno obratiti pažnju i na navike vezane za ishranu što je bitan činilac u nastanku ove vrste karijesa. Više o svemu možete pročitati na našem sajtu u tekstu pod nazivom "karijes mlečnih zuba".

Iz svega gore navedenog savetujemo Vam da posetite specijalistu dečje stomatologije radi kliničkog pregleda, postavljanja tačne dijagnoze, i potrebnih terapijskih mera.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 28750 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
28750
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata