Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Mom sinu od 18 meseci, izmedju dva gornja sekutica su se spustili desni, tako da sad izgleda kao da mu meso raste izmedju ta dva zuba... Uopste nemamo predstavu kako je do toga doslo, dali je on nekako to iziritirao, s obzirom da mu rastu zubi i da sve zivo stavlja usta, ili je neki drugi problem u pitanju. Jos je mali, ali je uspeo da nam se pozali na zube, tako da kad smo pogledali malo bolje, videli smo kao neku izraslinu izmedju ta dva zubica. Cak mu je danas na to mesto posla krv, i to samo sto se sam rukom zakacio (udario) po ustima. Tada smo i primetili taj problem. Imate li na umu sta moze da bude u pitanju? Molim Vas da nam sto pre posaljete Vas odgovor. Pozdrav iz Vrnjacke Banje, Snezana

Snezana - 24. 02. 2011.
Odgovor i savet
spec. dr Marija Kosjer
spec. dr Marija Kosjer specijalista dečije i preventivne stomatologije

     Poštovana Snežana,

gotovo sigurno je u pitanju sluzokožni nabor (frenulum) koji je kod nekih osoba niže lociran, fibroznije strukture i prosto razdvaja centralne sekutiće.

S obzirom da je Vaš sin u uzrastu kada sve predmete stavlja u usta, postoji mogućnost mehaničke povrede frenuluma i ostalih mekih tkiva usne duplje, praćene oticanjem, krvarenjem. Srećom zarastanje"ranica" oralne sluzokože je veoma brzo.

Važno je redovno i pravilno pranje zubića, naročito uveče pred odlazak na spavanje. Večernje pranje zuba detetu treba da uradi jedan od roditelja. 

Obzirom da Vaše dete ima zubiće, savet je da ga odvedete kod stomatologa na pregled, kada će Vam stomatolog dati uputstva za pravilno održavanje oralne higije,navike u ishrani itd.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27657 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27657
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata