Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Mom trinaestogodisnjem sinu nije izrasla desna gornja trojka zbog nedostatka prostora. Dvojka se rasirila i zauzela prostor. Ispod desni jasno se ocrtavaju konture zuba ali nikako da izraste. Njegov zubar kaze da je izgubila podsticaj za rast. Zanima me vase misljenje i sta uraditi u tom slucaju. Moze li da se izbjegne hiruski zahvat.

Marinkovic Kalina - 25. 11. 2007.
Odgovor i savet
spec.dr Branislav Čukić
spec.dr Branislav Čukić specijalista oralne hirurgije - implantolog

Poštovana Kalina,

nepotreban je Vaš strah od hirurške intervencije!

Problem koji navodite je relativno čest. Pristup i rešavanje ovog problema je moguć samo u saradnji ortodonta i oralnog hirurga. Ortodont postavlja fiksni ortodontski aparat kojim se praviprostor, a hirurg u odredjenom trenutku omogućava da se na neiznikli zub postavi "vuča".

Oralnohirurška intervencija, sem što se tako zove, pacijentima ne predstavlja nikakav problem. Nema upotrebe sile, nema bola, nema oticanja, posebno ne u ovakvim slučajevima kada se zub pipa sa spoljašnje strane.

Pobedite svoj strah - potpuno je bezrazložan.

Učinite ono što je najbolje za Vaše dete.

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27904 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27904
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata