Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Most metal keramika napravila sam prije 2 i po mjeseca još uvijek kod žvakanja osijćam nelagodu i nekakvo zatezanje na gornjoj dvojci i trojci . Stomatolog smatra da će to proći s vremenom i da je to faza privikavanja ,te je odlučio je trajno zacementirat most . Ispod mosta zubi u ova 2 i po mjeseca su promijenili boju potpuno su crni. Doktor ih je pokušao očistiti ali crna boja se ne skida
On nije znao razlog zašto se to dogodilo i da li ću imati kakve posljedice zbog ove pojave. Molim vas da mi odgovorite zašto su zubi ispod mosta metal -keramika promijenili boju odnosno doslovno pocrnili .Pretpostavljam da je to nekakva reakcija na metal i koliko to može za moje zdravlje biti opasno.Negdje sam pročitala da je to alergija na metal koja može izazvati posljedice nakon više godina npr. ispadanje kose i dr.
Lijep pozdrav

Vanja - 20. 11. 2019.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Irina Miković
dr Irina Miković polivalentni stomatolog

Poštovana Vanja,

promena boje zuba nije posledica postojanja alergije na metal. Promena boje zuba može biti posledica lečenja zuba, zaostatka prebojenog privremenog cementa, naslage na zubima (kamenac, konkrementi) i slično.

Ukoliko je Vaš stomatolog kliničkim pregledom utvrdio da su navedeni zubi zdravi i adekvatno pripremljeni za definitivno cementiranje protetskog rada nemate razloga za zabrinutost.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27377 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27377
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata