Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Na desnima, visoko gore, iznad četvorke koja je endodontski lečena (prije dva meseca i i dalje malo boli na dodir) u gornjoj vilici (petica pored je nosač mosta 5-6-7) ujutro primećujem kao neke nakupine guste bele sluzi. Fistule nema. Šta mislite o čemu se radi, ima li to veze jedno sa drugim)

Tamara - 15. 05. 2012.
Odgovor i savet
spec. dr Marija Kosjer
spec. dr Marija Kosjer specijalista dečije i preventivne stomatologije

    Poštovana Tamara,

najverovatnije je u pitanju je dentalni plak, bezbojna lepljiva masa koja se stvara iz pljuvačke i nakuplja se na svim  površinama zuba, desnima i to ubrzo nakon pranja zuba.

Plak se sastoji se od velikog broja bakterija i glavni je uzročnik parodontopatije. Više informacija možete pročitati-ovde.

Ipak, treba proveriti Rtg snimkom korektnost endodontske terapije četvorke kao i stanje zuba nosača postojećeg mosta, eventualno postojanje parodontalnog džepa...

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27377 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27377
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata