Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Na gornjoj 5 mi je lijecena gangrena a 6 i 7 znaci jedan pored drugog je vadjen zivac i punjeni kanali.Od tada stalno iznad njih imam neki tupi bol koji mi se siri i na usi.Gornji zubi su u pitanju.Ne boli na zagriz ni na hladno samo na toplo.Slikala,stomatolog ne vidi nikakav problem.U tim zubima imam i neki kocic a inace sam alergicna na metal.Da li on moze stvarati bol i takvu reakciju,otoka nikakvog nema.Sta raditi?

Ana S. - 29. 10. 2012.
Odgovor i savet
spec. dr Marija Kosjer
spec. dr Marija Kosjer specijalista dečije i preventivne stomatologije

   Poštovana Ana,

korektno endodontski izlečeni zub (svi korenski kanali obrađeni i obturirani-punjeni celom dužinom) ne reaguje bolom na termičke nadražaje.

Tegobe koje navodite mogu biti i parodontološkog porekla (oboljenja potpornog aparata zuba odnosno desni, koštane čašice zuba...).

Što se tiče alergije na metal, savetujemo da se uradi alergološki test pa ako se potvrdi alergija na neki sastojak cementiranog kočića isti treba da se odstrani.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27657 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27657
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata