Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Nasoj cerki od 6 meseci pojavila se jedna izraslina slepljena za jezik s donje strane jezika do donjeg nepca i to na mestu gde se jezik veze za donji deo. Trouglastog je oblika kao pola bundevinog semena i svetle je boje. Sta moze biti?

Predrag Milovanovic - 23. 11. 2009.
Odgovor i savet
spec. dr Marija Kosjer
spec. dr Marija Kosjer specijalista dečije i preventivne stomatologije

Poštovani Predraže,

najverovatnije je u pitanju anatomko postojanje sluzokožnog nabora (frenuluma) koji niste do sada primetili.

S obzirom da je Vaša ćerkica u uzrastu kada sve predmete stavlja u usta, postoji mogućnost mehaničke povrede mekih tkiva usne duplje, ali srećom zarastanje"ranica" oralne sluzokože je veoma brzo.

Savetujemo Vam da pri sledećem redovnom kontrolnom pregledu devojčice kod pedijatra, navedete  Vaše zapaženje, kako bi dobili sigurno objašnjenje nedoumice.

Uživajte u detetu i srdačan pozdrav

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27609 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27609
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata