Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Nedavno mi je izvadjena gornja sestica...i sada se zanimam za neke od vidova ugradjivanja novog zuba i zanima me na koje nacine se to moze uciniti. Takodjer me zanima da li bi mi se s vremenom mogli pomaknuti zubi...ne bih zelila da se to desi jer imam pravilno rasporedjene zube i inace prilicno zdrave. pozdrav

Slavica - 14. 03. 2009.
Odgovor i savet
spec. dr Marija Kosjer
spec. dr Marija Kosjer specijalista dečije i preventivne stomatologije

   Poštovana Slavice,

nakon vađenja zuba ,dolazi do promena u  koštanom tkivu i naginjanja susednih zuba ka praznom prostoru. Istovremeno  se pomera i zub suprotne vilice koji je bio u okluziji-zagrižaju sa izvađenim zubom.

Opširnije informacije možete pročitati-ovde.

 Nadoknada izgubljenog zuba može biti dvojaka:

1) ugradnjom implanta ( kada nema brušenja susednih zuba)

2) izradom mosta, kada se bruse dva susedna zuba koji će služiti kao nosači mosta.

Srdačno





Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27862 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27862
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata