Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Nosim fiksni aparat 6 mjeseci, u pocetku nisam bas odrzavala higijenu a sada je odrzavam.Meso na gornjoj vilici iznad petica i sestica se dosta spustalo, nateklo je i crveni se.Zub šesticu je odozgo prekrilo meso pa se tu zub ne vidi vec samo bravica i na petici je dosta spustano meso i to je počelo da me boli.Sta da ucinim da bi se meso povuklo, da bi bilo onakvo kao sto je prije bilo?
Pozdrav!

Janko - 01. 07. 2015.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Ilija Miljević
dr Ilija Miljević doktor stomatologije

Poštovani Janko,

uzrok uvećanja sluzokože (desni) je njeno zapaljenja (gingivitis), koje je najverovatnije posledica postojanja kamenca i mekih naslaga usled neadekvatne higijene usne duplje prvih par meseci od postavljanja ortodontskog aparata. Da bi se upala sanirala i desni dobile stoj pravilan oblik neophodno je ukloniti kamenac i meke naslage, te Vam s toga savetujemo da posetite stomatologa kako bi se preduzele neophodne terapijske mere.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 26226 pitanja.
.
9
Doktora
.
9500
Zadovoljnih pacijenata
.
26226
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata