Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Ocajna sam,ljusti mi se sluzokoza usana dugi vremenski period,probala sam sa svim kremama,mastima,ali nema nikakvog napretka,sve je gore i gore.Molim Vas za pomoc.Hvala!

Olja - 06. 07. 2009.
Odgovor i savet
spec. dr Tatjana Gložančev-Sajkovski
spec. dr Tatjana Gložančev-Sajkovski specijalista stomatološke protetike

Poštovana Olja,

u nastajanju promena koje opisujete, značajnu ulogu imaju:  klimatski uslovi (sunce, vetar), stanovanje i boravak u prostorijama koje su pregrejane a vazduh izrazito suv, loše navike- vlaženje i grickanje usana, nedostatak vitamina B2 i B5, neke hormonske promene...

Oboljenje može biti vrlo uporno na primenjenu terapiju. U terapiji se u prvom redu primenjuju indiferentne masti ili masti sa blagim antiseptičkim dejstvom. Terapija se sprovodi kako bi se usne zaštitile od spoljnih agenasa, i da se istovremeno otkloni subjektivni osećaj sušenja. Na taj nači isključuje se stalni nadražaj, jer bolesnici zbog sušenja stalno jezikom vlaže usne. 

Savetujemo Vam da se obratite specijalsti  bolesti usta (stomatološki fakultet Novi Sad ili Beograd) kako bi se postavila konačna dijagnoza i ordinirala potrebna terapija.

Želimo Vam brzo izlečenje.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27674 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27674
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata