Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Ovako pre mozda 2 3 meseca mi je ispala plomba i onako ima dana kada me onako bas boli ali mogu da pomeram vilicu i da jedem to je sve normalno ali mene zanima da li cemi taj zub vaditi ili ce ga samo ocistiti i staviti drugu plombu ( i da malo je se zub okrnjio )

Angelina - 04. 06. 2019.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Moana Opačić
dr Moana Opačić doktor stomatologije

Poštovana Angelina,

kako bi se doneo adekvatan plan terapije neophodan je klinički pregled kao i analiza Rtg snimka zuba.

Postoji mogućnost da se bol koji navodite javlja usled prisustva karijesa koji je potrebno ukloniti i zatim zub rekonstruisati postavljanjem ispuna. 

Takođe, ukoliko se javlja spontan bol, on može ukazivati na zapaljenje zubne pulpe ("živca") kada je potrebno sprovesti lečenje kanala korenova zuba, nakon čega se zub rekonstruiše plombom ili keramičkom krunicom (u zavisnosti od količine preostalog tvrdog zubnog tkiva).

Vađenje zuba predstavlja krajnju terapijsku opciju i preduzima se kada zub nije moguće adekvatno endodontski izlečiti i adekvatno krunično rekonstriusati.

Savetujemo Vam da uradite Rtg snimak navedenog zuba i posetite stomatologa.

Srdačno

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 24584 pitanja.
.
9
Doktora
.
9500
Zadovoljnih pacijenata
.
24584
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata