Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Ovako,meni je 17 godina i od jedan put me počeo bolit zub, bila sam na nekom putovanju i tada me uhvatilo još gore, ujutro kad sam se probudila cijela lijeva strana lica je bila nateknuta,cijelo lice mi se izobličilo...Kada sam došla kući s puta odma sam posjetila Stomatologa i izvadio mi je umnjak,dao mi je 4 inekcije...Boli me,dali je to normalno? koliko će da traje ta bol? p.s. bolujem od šečerne bolesti...-.-

Kristina :) - 01. 03. 2021.
Odgovor i savet
spec. dr Tatjana Gložančev-Sajkovski
spec. dr Tatjana Gložančev-Sajkovski specijalista stomatološke protetike

Poštovana Kristina,

manji bolovi nakon vađenja zuba su normalni, pogotovo nakon težeg vađenja odnosno veće traumatizacije tkiva.

Međutim u određenom broju slučajeva, može da dođe do propadanja krvnog ugruška i razvoja avleolita. Tegobe počinju najčešće 2-3 dana nakon intervencije.

Terapija alveolita podrazumeva kiretiranje (čišćenje) rane u cilju provociranja ponovnog krvarenja i stvaranja novog krvnog ugruška. Postoje i medikamenti koji se plasiraju u ranu kako bi se sprečilo ponovno propadanje koaguluma.

Otiđite na pregled kod Vašeg stomatologa!

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 28771 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
28771
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata