Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Počela sam sa pripremama za parcijalnu protezu. Nakon svakog vađenja zuba, pojavljivao se bol u zubu ili zubima u istoj vilici. Ostala sam na samo 6 zuba. I oni bole, najviše na pritisak i zagrižaj. Moj stomatolog mi je rekao da nije imao ovakav slučaj u praksi. Kako da sačuvam ovih 6 zuba?

Vesna Mitrović - 22. 06. 2020.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Irina Miković
dr Irina Miković polivalentni stomatolog

Poštovana Vesna Mitrović,

potrebno je kliničkim pregledom i analizom Rtg snimka utvrditi tačnu dijagnozu i odrediti uzrok Vaših tegoba.

Nakon vađenja zuba može se javiti otežano zarastanje rane (alveolitis), što je praćeno izraženim bolnim tegobama koje mogu da iradiraju (da se šire) u susedne zube, pa i u zube suprotne vilice, te je potrebno adekvatnom stomatološkom terapijom obezbediti adekvatno zarastanje rane.

Nažalost bez kliničkog pregleda i analize Rtg snimka nije moguće tvrditi ništa preciznije te Vam savetujemo da se konsultujete sa stomatologom, po mogućnosti specijalistom oralne hirurgije.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27358 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27358
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata