Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Polomila sam zub,petica gornja.Jela sam bombonu.Bio je malo pokvaren ali nije bolio.Iznenada se polomio.Da li mogu izvrsiti nadogradnju zuba.I da li ce mi smetati za stavljanje fiksnog aparata?Unapred hvala.

Tomic Nadja - 10. 07. 2019.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Moana Opačić
dr Moana Opačić doktor stomatologije

Poštovana Tomic Nadja,

ukoliko se kliničkim pregledom i analizom Rtg snimka, kao i nakon uklanjanja karijesa ustanovi da je stanje korenova i stanje kosti oko korenova zuba dobro, i da je lom zuba "povoljan", moguće je izvršiti kanalnu terapiju zuba ("vađenje živca"), a nakon toga postaviti plombu, ili (ukoliko nedostaje veća količina krunice zuba) keramičku krunicu.

Kompozitna nadogradnja/keramička krunica ne predstavljaju prepreku za ortodontsku terapiju.

Dakle, savetujemo da uradite Rtg snimak navedenog zuba i posetite stomatologa.

Srdačno





Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 25509 pitanja.
.
9
Doktora
.
9500
Zadovoljnih pacijenata
.
25509
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata