Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Pomoc. Imala sam infekciju zuba i taj zub mi je izvadjen, rana je ok, ali me preterano boli jer je proslo nedelju dana od vadjenja. Sto je najgore ne smem da dotaknem zub koji mi se nalazi do rane, odmah me zaboli u dubini. Inace boli me i na sastavu gornje i donje vilice i uvo me boli i citava desna strana. Moze li neko da mi kaze o cemu se radi i da li ce bol prestati??

Milica - 19. 04. 2014.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
spec. dr Marija Kosjer
spec. dr Marija Kosjer specijalista dečije i preventivne stomatologije

Poštovana Milice,

bol nakon vađenja zuba najčešće traje do dva dana, a nakon toga njegov intenzitet postepeno opada. 

Ukoliko bol traje duže i njegov se intenzitet pojačava, verovatno je došlo do propadanja krvnog ugruška - alveolotisa. U tom slučaju neophodno je kiretiranje (čišćenje) rane u cilju provociranja ponovnog krvarenja i stvaranja novog krvnog ugruška. Postoje i medikamenti koji se plasiraju u ranu (ne vade se) ili postavljanje jodoform štrajfne (koja se menja na 2 dana), kako bi se sprečilo ponovno propadanje koaguluma.

S druge strane bol može da bude i posledica oboljenja drugih zuba u predelu izvađenog zuba i tada shodno postavljenoj dijagnozi treba preduzeti odgovarajuće lečenje.

Savetujemo da posetite stomatologa kako bi se utvrdio uzrok bola i sprovela adekvatna terapija.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27358 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27358
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata