Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Posle popravke zuba mi se javilo pecenje usana i jezika i blago trnjenje leva strana lica bas gde je i zub,javio sam se opet kod svog stomatologa (vise puta) kaze nije do njega da se obratim kod Neurologa,pre poptavke zuba nisam imao nikakve tegobe,to traje vec 6 meseca

Bojan - 21. 03. 2018.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Srđan Nebrigić
dr Srđan Nebrigić doktor stomatologije

Poštovani Bojane,

utrnulost donje usne i dela brade je posledica povrede ili kompresije donjeg alveolarnog nerva. Ona predstavlja jednu od mogućih komplikacija pri davanju sprovodne anestezije u donjoj vilici, kao i vađenju umnjaka u donjoj vilici, s obzirom da su često korenovi donjih umnjaka u bliskom odnosu sa ovim nervom.

Takođe, uzrok može biti i kompresije patološkog procesa oko vrha korena nekog od donjih zuba te strane na donjovilični nerv (što se može utvrditi analizom Rtg snimka). 

Ukoliko je povreda nerva delimična (najčešće), dolazi do njegovog postepenog oporavka posle par dana, a nekad oporavak traje više meseci pa čak i godinu dana, zavisno od veličine oštećenja. Nažalost, koliko je oštećenje donjoviličnog nerva ne možemo sagledati. Od terapije se mogu primeniti vitamini B kompleksa i grejanje utrnute regije ali isključivo po preporuci Vašeg lekara.

Savetujemo da posetite specijalistu oralne hirurgije radi pregleda i adekvatne terapije.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 25971 pitanja.
.
9
Doktora
.
9500
Zadovoljnih pacijenata
.
25971
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata