Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Poslednja dva dana ne mogu usta nikako da otvorim ili ih otvorim tek toliko da jedva pojedem nesto corbasto. Sa desne strane ispod vilice a skroz do kraja vilice kao da imam neki blagi otok. Zbog cega je to tako? Inace,da na pomenem da sam trudnica i da sam trudna 19 nedelja.

Tea - 22. 10. 2013.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
spec. dr Tatjana Gložančev-Sajkovski
spec. dr Tatjana Gložančev-Sajkovski specijalista stomatološke protetike

Poštovana Tea,

navedene tegobe znak su postojanja infekcije čiji uzročnik može biti oboleli zub te je neophodno identifikovati ga i adekvatno sanirati ili pak izvaditi.

Savetujemo da od Vašeg ginekologa uzmete pismenu saglasnost za popravku zuba u lokalnoj anesteziji.

Neophodno je da što pre posetite Vašeg stomatologa kako bi se utvrdilo šta je uzrok i indikovala odgovarajuća terapija. Ukoliko imate stare Rtg snimke zuba urađene pre trudnoće obavezno ih ponesite na pregled.

Potrebno je da što više puta u toku dana radite vežbe otvaranja usta, pomažući se kažiprstom i palcem jedne ruke (palac postavite na sečivne ivice gornjih prednjih zuba, a kažiprst na donje), maksimalno otvorite usta do granice bola i nekoliko sekundi zadržite tako. Budite uporni i istrajni u vežbanju bez obzira na prisutan bol kako trizmus ne bi perzistirao.

Na otečenu regiju spolja potrebno je više puta u toku dana postavljati hladne obloge (ne led!), izbegavati konzumiranje tople hrane i napitaka i spavanje na otečenoj strani lica.

Uživajte u trudnoći!

Srdačno

Na osnovu informacija sa kojima raspolažemo, u obzir dolaze sledeće dijagnoze:
- dentogena infekcija;
- otežano otvaranje usta.

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 25974 pitanja.
.
9
Doktora
.
9500
Zadovoljnih pacijenata
.
25974
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata