Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Postovana,
Imam bolove cele leve strane i posle tri dana od vadjenja umnjaka bez hirurske intervencije.Stomatolog mi je pod anestezijom popravila sedmicu mislila je da popravi i umnjak koji je imao vec plombu stavljenu pre 20 godina.Kada je otvorila bilo je duboko i imao je karies resila je da bolje izvadim ga.Bilo je tesko ga izvaditi posto je jak koren ali je uspela uz mnogo napora.Rekla mi je da stavljam hladne obloge i pijem nimulid za bolove.Tako sam postupila ali drugi dan dobijem temperaturu i bol mi ne prolazi cele leve strane vilice,jedino se smiri kada popijem nimulid jedno tri sata.Kontaktirala sam zubara i otisla da mi pogleda ranu dala mi je sinacilin 2x2 na dan od 500mg.Molim za Vas savet i da li je normalno da me boli vec 3ci dan leva strana vilice.

Marija - 16. 06. 2020.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Irina Miković
dr Irina Miković polivalentni stomatolog

Poštovana Marija,

nakon komplikovanog vađenja zuba uobičajena je pojava bola koji je najintenzivniji u prvih nekoliko dana nakon vađenja, nakon čega se postepeno smanjuje do potpunog prestanka.

Ukoliko se tegobe ne smanjuju ili dolazi do pogoršanja tegoba, moguće da je u pitanju otežano zarastanje rane (alveolitis) kada je potrebno adekvatnom stomatološkom intervencijom podstaći stvaranje zdravog krvnog ugruška i zarastanje rane.

S obzirom da tegobe ne prolaze savetujemo da ponovo posetite Vašeg stomatologa kako bi se utvrdilo o čemu je reč.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 28984 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
28984
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata