Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Postovana, prije pet dana izvadila sam donju peticu koja je imala cistu. Zub je bio u losem stanju. Medjutim i posle pet dana zub me jako boli. Prestane pa posle par sati opet zaboli. Da li je to normalno i da li moram da se javim stomatologu? Pozdrav

Rada - 21. 09. 2019.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Moana Opačić
dr Moana Opačić doktor stomatologije

Poštovana Rada,

pojava blažeg bola nakon vađenja zuba je uobičajena, a bol je najintenzivniji tokom prvih nekoliko dana nakon čega se postepeno smanjuje do potpunog prestanka.

Uzrok jakog, intenzivnog bola može biti otežano zarastanje rane (alveolitis) zbog nemogućnosti formiranja kvalitetnog krvnog ugruška koji bi ranu zatvorio. U tom slučaju, neophodna je poseta stomatologu koji će kiretiranjem rane isprovocirati krvarenje i na taj način omogućiti formiranje novog ugruška. Takođe, u ranu se mogu postaviti i medikamenti koji ublažavaju tegobe i stimulišu zarastanje. Nekada je potrebno više poseta stomatologu kako bi se sprovela adekvatna terapija do potpunog formiranja krvnog ugruška.

Savetujemo da ponovo posetite stomatologa radi kontrolnog pregleda.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 26942 pitanja.
.
9
Doktora
.
9500
Zadovoljnih pacijenata
.
26942
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata