Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Poštovana,
prije tjedan dana mi je počeo rasti umnjak to jest osmica(gornja čeljust desna strana) i od toga su mi se počeli desni paliti i zub koji je bio pokvaren dobio je rupu u zubu boljelo me jako ali moj zubar nije radio i odlučila sam otići na hitnu i htijeli su mi vaditi zub pod upalom ali ja nisam pristala zbog straha od komplikacija i dali su mi injekciju protiv bolova i ta je bol popustila i 22.7. sam posjetila svog zubara koji mi je izbrusio i ocistio zub i stavio lijek, međutim on je na godišnjem do 9.mjeseca i nakon što mi je dao lijek stavio je vatu jer je upala bila velika pa mi nije htio zatvoriti zub.
Rekao mi je da mjenjam vatu da mi hrana ne ulazi e sad mene to pocima boliti ne jako ali smeta mi nekad bol prestane ali na kratko.I kao da vate nema a ne osjecam rupu u zubu na dodir a znam da nije ispala jer bi vidjela na četkici ili bi ju osjetila u ustima tokom pranja zubi.
Mene zanima smijem li ja tu vatu izvaditi i staviti drugu i smijem li ja prati četkicom taj dio?Bojim se da četkicom ne skinem tu vatu da mi hrana ne udje u zub i možete li mi reći je li normalno da mene to boli?

Hvala Vam unaprijed!Pozdrav!

ValentinaSB - 24. 07. 2019.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Moana Opačić
dr Moana Opačić doktor stomatologije

Poštovana ValentinaSB,

uzrok Vaših tegoba može biti prisustvo i zapaljenje patološkog procesa u kosti oko vrhova korenova navedenog zuba kada je potrebno sprovesti adekvatno kanalno lečenje a po potrebi i hirurško uklanjanje patološkog procesa.

Nažalost bez poznavanja početne dijagnoze i sprovedene terapije, kao i bez kliničkog pregleda i analize Rtg snimka navedenog zuba ne može se sa sigurnošću tvrditi o čemu je tačno reč. S obzirom da navodite tegobe, savetujemo Vam da posetite stomatologa koji će utvrditi tačnu dijagnozu i sprovesti adekvatnu terapiju.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 26975 pitanja.
.
9
Doktora
.
9500
Zadovoljnih pacijenata
.
26975
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata