Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Poštovana
zubar je juče posle pregleda mom detetu od 12 god skinuo kamenac i predložio da to isto uradi i mlađem detetu od 11 god.posle toga su mi neki prijatelji rekli da ta intervencija nije dobra da se radi na tako maloj deci jer može doći do oštećenja gleđi i da će joj se sada zubi pre pokvariti.
Molim Vas da mi odgovorite da li sam pogrešila što sam dozvolila da se kamenac ukloni i da li da dozvolim uklanjanje kamenca i mlađem detetu
unapred zahvalna Sanja

sanja - 27. 08. 2015.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
spec. dr Tatjana Gložančev-Sajkovski
spec. dr Tatjana Gložančev-Sajkovski specijalista stomatološke protetike

Poštovana Sanja,

uklanjanje kamenca ne oštećuje zube. Sa druge strane, zubni kamenac dovodi do upale desni i do oštećenja potpornog parata zuba.

Dakle, kamenac je potrebno redovno uklanjati, kako kod odraslih tako i kod dece.

Srdačno





Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 25509 pitanja.
.
9
Doktora
.
9500
Zadovoljnih pacijenata
.
25509
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata