Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Postovana/i, izmedju jedinice i dvojke celom duzinom imam braonkastu liniju. To postoji vec duzi period i nije previse primetno, vise kada se zagledam. Obratila sam se stomatologu i receno mi je da je to samo pigmentacija. Zub me ne boli, osetim neprijatan bol samo kada cistim koncem u tom delu. Danas sam radila snimak svih zuba, radi umnjaka, i kad sam malo bolje pogledala primetila sam bas na tom mestu, na jedinici odmah do dvojke, crnu tacku. Na snimku izgleda vece nego ta linija. Da napomenem, taj zub sam popravljala pre 5 godina. Ono sto me interesuje je, da li su te pigmentacije primetne na snimku i sta moze da predstavlja crna tacka?

Petra - 18. 02. 2020.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
Dr Jelena Vuletić Rakić
Dr Jelena Vuletić Rakić polivalentni stomatolog

Poštovana Petra,

kako bi se bilo šta moglo tvrditi neophodan je klinički pregled i analiza Rtg snimka od strane stomatologa.

Pri postavljanju dijagnoza u stomatologiji se ne oslanjamo uvek isključivo na Rtg snimak niti isključivo na promene uočene pregledom. Najčešće su ove dve metode komplementarne i međusobno se dopunjuju.

Pigmentacije se ne uočavaju na Rtg snimku zuba.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 26930 pitanja.
.
9
Doktora
.
9500
Zadovoljnih pacijenata
.
26930
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata