Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Poštovani,
22-og novembra sam izvadila donju četvorku kojoj je ostao samo crn koren. Vadjenje nije dugo trajalo alo stomatolog je pomocu neke igle koju je zaboo u zub uspeo da ga izvadi. Posle tri dana su krenuli bolovi kao da je zub jos tu. Otisla sam ponovo na pregled kada je doktor konstatovao suvi alveolitis. Rana je kiretirana uz pooc anestezije i stavljen je alvozil lek. Posle 3-4 dana sam dosla na kontrolu i doktor je opet kiretirao ranu i onda stavio cink oksid jer alvozil nije pomogao. Dao mi je dve anestezije posle kojih mi je obraz sa unutrasnje strane natekao a bol pri otvaranju vilice je velika. I to sam izdrzala. Otisla ponovo na kontrolu. Doktor kaze da nije pocela da zarasta ali je krenulo od dole. Ne treba nista vise da se stavlja ni da dolazim. Dao mi je eritromicin od 500 mg i poslao me takvu kuci. Mnogo sam uznemirena jer ne znam kad ce ovo proci i da li je terapija adekvatna. Hrana ulazi iako pazim, rrkao mi je da posle obroka ranu isperem vodom. Dokle ce ovo da traje? Sta mislite, da li bi trebalo da potrazim misljenje drugog stomatologa? Oprostite na duzem postu

Katarina - 06. 12. 2019.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Stefan Mirković
dr Stefan Mirković polivalentni stomatolog

Poštovana Katarina, 

na osnovu svega navedenog, može se zaključiti da je sprovedena terapija adekvatna.

Proces zarastanja rane prolazi kroz nekoliko faza, mekotkivno zarastanje traje oko 2 nedelje, dok je za koštano zarastanje potrebno od 3-6 meseci. 

Ukoliko se tegobe smanjuju verujemo da nemate razloga za brigu. Ukoliko se tegobe pogoršavaju (pojačan bol, otok) savetujemo Vam da ponovo posetite Vašeg stomatologa. 

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 28771 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
28771
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata