Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Poštovani,

25.02.2020. godine, dakle pre tačno 7 dana, zubar mi je izvadio donji umnjak sa desne strane. Svi zubi su mi zdravi, kao i umnjaci, ali da isti ne bi gurali zube, zubar je rekao da moram sva 4 umnjaka da izvadim. Prvo sam izvadila gornji sa leve strane i bol je prošao za 3 dana, a posle ta tri dana sam sasvim normalno jela.
Danas je tačno 7 dana od kako mi je izvađen taj donji umnjak sa desne strane, zubar mi ga je izvadio obično, tj nije bilo hiruški i tokom vađenja sam dobila tri anestezije, a nakon toga mi je prepisao sinacilin od 500 mg. Imam bolove, tri puta dnevno pijem lekove protiv istih, a takođe moram da napomenem da me i ostali zubi sa desne strane donje vilice bole i kao da mi trnu (pogotovo kad operem zube ili nakon jela). Dan nakon vađenja sam bila na kontroli, tada sam mogla da otvorim usta 2 cm, i dr mi je rekao da je to sasvim normalno i da tako mora, sada mogu da otvorim više usta, iako bolucka, ali mi je jako čudno što i dalje imam bolove, što me i drugi zubi bole, da ponovim kao da trnu, od desne jedinice pa do sedmice, čak i desno uvo me zaboli. Isrpljena sam od bolova, a da ne spominjem što skoro ništa i ne jedem... Rana mi deluje ok, jako je duboka, stvorilo se ono beličasto, nisam je ispirala i baš sam pazila... Jako se plašim da mi nije povređen neki živac ili vilica... Kada će ovo više proći...

Marija Marković - 03. 03. 2020.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Irina Miković
dr Irina Miković polivalentni stomatolog

Poštovana Marija Marković,

uzrok Vaših tegoba može biti otežano zarastanje rane (alveolitis), kada je potrebno kiretiranje rane radi formiranja novog, zdravog krvnog ugruška, i aplikacija odgovarajućih medikamenata.

Takođe kliničkim pregledom i po potrebi analizom Rtg snimka je potrebno isključiti postojanje oboljenja nekog od susednih zuba.

Savetujemo Vam da posetite Vašeg stomatologa kako bi se kliničkim pregledom utvrdilo o čemu je reč i preduzela adekvatna terapija.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 26858 pitanja.
.
9
Doktora
.
9500
Zadovoljnih pacijenata
.
26858
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata