Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Poštovani 29.02.2016 izvađen mi je zub u celosti i odmah nakon zahvata stomatolog me hitno upućuje oralnom hirurgu sa tekstom-zub 16 izvađen u celosti,postoji komunikacija maksilarnog sinusa i oralne šupljine.K04.0 Pulpitis.Molim vaš pregled i terapiju.Šivenje je urađeno od strane oralnog hirurga uz terapiju Penicillin 1.600.000 I.J. intra muskularno 5 dana,zabrana duvanja na nos,hladni oblozi spolja prva 2 dana.Stomatolog oralnom hirurgu pre mog polaska na šivenje telefonski kaže da je moj digestivni trakt zbog osetljivosti digestivnog sistema usled hroničnog gastroduodenitisa pa i predulkusnog višegodišnjeg stanja,pojave crevne kandide zalečene ranije u toku života nakon peroralno datih antibiotika,da je gastroenterolog savetovao rigoroznu upotrebu antibiotika.Da li sam u svojoj 44 godini zaštićen od bilo kakve komplikacije kod ove intrvencije ovakvom antibiotskom terapijom ili je potrebno uključiti nešto još pa i peroralno od antibiotika u cilju sprečavanja bilo kakve komplikacije.Poznanica koja je lekar internista u bolnici i lični prijatelj kaže da nisam dobro pokriven antibiotikom i da uzimam 3-5 dana metronidazol 250 mg zbog gram pozitivnih anaeroba bakterija pored penicilina muskularno 1600000I.J. pa nakon toga popravljam crevnu floru probioticima ako dođe do poremećaja.

Bojan Vukosavljević - 01. 03. 2016.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
spec. dr Tatjana Gložančev-Sajkovski
spec. dr Tatjana Gložančev-Sajkovski specijalista stomatološke protetike

Poštovani Bojane.

ukoliko je Vaš oralni hirurg ordinirao navedenu terapiju savetujemo Vam da je ne modifikujete bez prethodne konsultacije s njim.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 26215 pitanja.
.
9
Doktora
.
9500
Zadovoljnih pacijenata
.
26215
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata