Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Poštovani,
34-a nedelja sam trudnoce, koju će završiti carskim rezom i spinalnom anestezijom zbog hidronefroze bubrega. Danas mi je ispao deo slomljenog zuba (drugi deo je ispao pre trudnoce) ali koren je zaostao. Obzirom da je zub bio kvaran, (svi ostali zdravi), da li su mi potrebne intervencije i da li ih smem imati obzirom na stanje? Najlepse hvala!

Jelena - 18. 03. 2020.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Irina Miković
dr Irina Miković polivalentni stomatolog

Poštovana Jelena,

s obzirom da je u navedenom slučaju potrebna analiza Rtg snimka navedenog zuba kako bi se utvrdilo da li se navedeni zub može adekvatno izlečiti i sačuvati, a uzimajući u obzir da je Rtg snimanje kontraindikovano u trudnoći, savetujemo Vam da posetite stomatologa kako bi se kliničkim pregledom utvrdilo o čemu je reč, te ukoliko je moguće zub privremeno sanirao do završetka terapije posle porođaja.

Srdačno





Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 26261 pitanja.
.
9
Doktora
.
9500
Zadovoljnih pacijenata
.
26261
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata