Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Postovani-a, moja devojcica ima 13 meseci i nema nijedan zub jos uvek. Do koje granice starosti je normalno da zubi ne izadju? Hvala unapred na odgovoru

Sanja - 03. 06. 2019.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Srđan Nebrigić
dr Srđan Nebrigić doktor stomatologije

Poštovana Sanja,

nicanje mlečnih zuba počinje najčešće oko 6. meseca života, s obzirom na to da Vaša ćerka ima 13 meseci može se konstatovati da je nicanje zuba donekle zakasnelo. Najčešće je granica koja se postavlja 6 meseci, dakle do 12. meseca. U pitanju je individualna karakteristika, pa su samim tim i odstupanja moguća.

Mislimo da nemate razloga za brigu, ali savetujemo da posetite specijalistu dečije stomatologije radi kliničkog pregleda i utvrđivanja razloga kašnjenja nicanja zuba. Po potrebi daće Vam uput kako bi dete snimilo vilice i na taj način može se utvrditi prisustvo, kao i položaj zuba.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 26942 pitanja.
.
9
Doktora
.
9500
Zadovoljnih pacijenata
.
26942
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata