Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Postovani,
Cetvroka gore desno mi je vecim delom pod plombom. Moj stomatolog mi predlaze da se umetne titanijumski anker ili fiberglass. Na meni je da odlucim sta cu od ta dva. Nazalost ne postoji puno informacija na srpskom jeziku o ovim zahvatima. Zanima me sta je bolja opcija, obzirom da su meni najbitnije osobine dugotrajnost, izdrzljivost i neprimetnost. Ukoliko postoji i neka treca bolja opcija spreman sam i na nju. Srdacan pozdrav i unapred hvala na pomoci. Uros

uros - 09. 07. 2019.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Moana Opačić
dr Moana Opačić doktor stomatologije

Poštovani Uros,

postoje metalni i fiberglas kočići (izrađeni od staklenih vlakana), koji se, nakon završenog lečenja kanala korena zuba, ugradjuju u kanal korena zuba radi ojačanja budućeg ispuna (plombe, kompozitne nadogradnje) ili keramičke krunice. Fiberglass kočići poseduju bolje estetske osobine, takođe i ravnomerniji prenos pritiska žvakanja na zub.

Sama intervencija ugradnje je bezbolna, i izvodi se bez lokalne anestezije, s obzirom da je zub prethodno izlečen ("izvađen živac"). Neposredno nakon ugradnje kočića može se uraditi kompozitna nadogradnja zuba (kompozitnom - "belom" plombom, u jednoj poseti) ili izrada kermičke krunice (za čiju izradu je potrebno 5-7 dana).

Sdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27377 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27377
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata