Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Poštovani,
Da li je moguće da od mobilne proteze počnu da bole zglobovi vilice? Moji zubi su se ispravili, međutim prema stomatologu trebam još da nosim protezu da bi se učvrstili zubi. Umnjake sam izvadila, tako da sigurno nije bol od njih.
Hvala unapred. Srdačan pozdrav.

Milica - 29. 08. 2019.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Moana Opačić
dr Moana Opačić doktor stomatologije

Poštovana Milice,

moguća je bol u zglobovima usled promene zagrižaja nošenjem mobilnog ortodontskog aparata. Vremenom bi tegobe trebale da prođu nakon navikavanja temporomandibularnih zglobova i žvačnih mišića na novi zagrižaj.

U slučaju bilo kakvih nedoumica savetujemo Vam da se konsultujete sa Vašim ortodontom.

Srdačno





Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 26364 pitanja.
.
9
Doktora
.
9500
Zadovoljnih pacijenata
.
26364
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata