Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Poštovani, dakle na zubu mi je radena endodoncija, te prije tjedan dana je zub zavrsen, stavljena plomba. Kad jedem moram pazit da ne zagrizem na tu stranu jer imam osjecaj kada zagrizem da je nesto u zubu. Dali da se obratim stomatologu ili da jos malo pricekam mozda se to povuce? Hvala, srdačan pozdrav.

Daniela - 19. 01. 2020.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Irina Miković
dr Irina Miković polivalentni stomatolog

Poštovana Daniela,

ukoliko je kanalno lečenje sprovedeno adekvatno, uzrok Vaših tegoba može biti predimenzionirana plomba, kada je potrebno minimalnim uklanjanjem viška plombe uskladiti zagrižaj nakon čega bi tegobe trebale da prođu.

S obzirom da je neophodan klinički pregled da bi se utvrdilo o čemu je reč, savetujemo da ponovo posetite stomatologa kako bi se utvrdio uzrok Vaših tegoba i kako bi se sprovela adekvatna terapija.

Srdačno





Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 26226 pitanja.
.
9
Doktora
.
9500
Zadovoljnih pacijenata
.
26226
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata