Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Poštovani, desni mi oduvek krvare, međutim oralnu higijenu redovno obavljam, konac, tečnost za ispiranje, sve kako treba, Radim u zdravstvu, upućena sam sta može prouzrokovati neadekvatna higijena ili nepravilno pranje zuba, tako da o tome veoma vodim računa. Nosila sam fiksni aparatić, zubi su mi pravi ali izarzito zbijeni, prolazi samo najtanji konac i desni su mi gotovo uvek natečene i crvene.
Imala sam veoma negativna iskustva sa uklanjanjem zubnog kamenca, iako je mnogima podnosljivo, meni je veoma bolno, posebno kiretiranje koje nikako ne mogu da podnesem, a kada znam kako se izvodi, još mi je gore.
Potanje 1: Da li kod Vas postoji opcija aplikacije anestetika na površinu desni bez klasične aplikacije lidokaina u kanal pre početka skidanja naslaga?
Pitanje 2: Da li bi se problem sa krvarenjem desni smanjio ukoliko bih izvadila osmice(koje svakako treba da vadim u jednom trenutku) i samim tim smanjila brojčano broj zuba u vilici pa ne bi bili toliko zbijeni? Zanima me da li postoji povezanost?
Hvala unapred,
i veoma pohvalno što pružate ovakav vid pomoći onima kojima je potrebna.

Sneža - 29. 10. 2019.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Moana Opačić
dr Moana Opačić doktor stomatologije

Poštovana Sneža,

mala je verovatnoća da će aplikacija površinskog anestetika obezboliti intervenciju. Postoji mogućnost uklanjanja zubnog kamenca aplikacijom lokalne anestezije, s tim da su tada potrebne dve posete.

Vađenjem umnjaka ne bi se povećao razmak između zuba, te ne postoji povezanost koju navodite.

Zahvaljujemo se što cenite naš trud.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 25709 pitanja.
.
9
Doktora
.
9500
Zadovoljnih pacijenata
.
25709
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata