Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Postovani,
dete ima 5 godina i cirkularni karijes.vec smo bili kod stomatologa, bilo je pokušaja popravke gornjih cetvorki i petica ali nista od toga. Desna cetvorka je sada toliko propala da se samo jedan kraj vidi, a koren je verovatno unutra. Petice su skoro ravne i dete ne moze da jede. Zali se na bol. Sta raditi u ovoj situaciji? Da li se vade ti zubici i ako se ne vade posto treba da cuvaju mesto stalnim zubima, a vec su propali skroz sa 5 god. Sta nam je ciniti? Hvala na odgovoru.

Boka - 02. 05. 2020.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Irina Miković
dr Irina Miković polivalentni stomatolog

Poštovani,

Potrebno je kliničkim pregledom i analizom Rtg snimka utvrditi stanje zuba i proceniti da li se zubi mogu adekvatno izlečiti i sačuvati ili je potrebno njihovo vađenje.

U slučaju da je potrebno vađenje postoji mogućnost izrade držača prostora, koji bi sačuvali mesto u vilici za nicanje stalnih zuba.

Savetujemo da posetite dečijeg stomatologa koji će napraviti adekvatan plan terapije.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 28781 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
28781
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata