Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Poštovani,

Dete ima 5,5 godina i dve jedinice su nedavno zamenjene stalnim zubima (obe mlečne jedinice su su bile normalno pozicionirane). Sada jedna jedinica raste "ukrivo" tj, ležište zuba nije horizontalno postavljeno, već koso (zub je izrastao do pola). Da li ima neko rešenje sada ili se korekcija vrši kasnije?

Hvala unapred,
Irena

Irena Petrović - 21. 01. 2017.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Moana Opačić
dr Moana Opačić doktor stomatologije

Poštovana Irena,

da bi se utvrdilo da li je zub nepravilno pozicioniran ili se radi o uobičajenoj fazi rasta stalnog zuba trebalo bi posetiti stomatologa, po mogućustvu specijalistu dečije stomatologije, a po potrebi i ortodonta, koji će proceniti da li je i u kom uzrastu potrebna terapija.

Srdačno





Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 25861 pitanja.
.
9
Doktora
.
9500
Zadovoljnih pacijenata
.
25861
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata