Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Poštovani, dete od 7 godina je udarilo zubima u glavu dr. deteta (gornje jedinice su u pitanju, zubi koji su se menjali), malo je krvario koren gornje jedinice i imam utisak da na sredini zuba postoji tanka linija (prslina). Interesuje me šta činiti ako na zubu zaista postoji naprsnuće? Hvala unapred.

Mila - 16. 09. 2020.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
Dr Jelena Vuletić Rakić
Dr Jelena Vuletić Rakić polivalentni stomatolog

Poštovana Mila,

preporuka je da se u slučaju bilo kakve traume zuba poseti stomatolog radi kliničkog pregleda, kako bi se utvrdio stepen traume i po potrebi preduzela terapija.

Naprsnuća gleđi (infrakcije) koje u potpunosti zahvataju samo gleđ, ne protežu se u dentin i obično ne iziskuju terapiju. U slučaju pojave osetljivosti zuba na termičke ili osmotske nadražaje indikovana je lokalna impregnacija rastvorima fluorida. 

Savetujemo da dete odvedete kod stomatologa, po mogućstvu specijaliste za dečiju i preventivnu stomatologiju.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 28186 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
28186
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata