Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Poštovani, dijagnosticirana mi je cista na gornjoj sedmici i osmici. Voljela bih sačuvati ta dva zuba, ali mi stomatolog kaže da se na sedmicama i osmicama u principu ciste rješavaju vađenjem zuba a ne operacijom, jer navodno postoji opasnost od povrede sinusa/??) Možda ipak postoji šansa da operacijom sačuvam zube? Prag podnošenja boli mi je visok i nemam strah od zubara. Hvala Vam puno!

KATARINA - 22. 01. 2010.
Odgovor i savet
spec.dr Branislav Čukić
spec.dr Branislav Čukić specijalista oralne hirurgije - implantolog

Poštovana Katarina,

Šansa postoji. 

Opasnost od povrede sinusa postoji, ali se dramatično smanjuje ukoliko se operacija vrši aparatom koji radi na principu ultrazvuka ( piezo surgery).

Da li je u vašem slučaju to moguće uraditi ili nije, može se reći tek nakon pregleda i analize snimka.

Ono što je najbolje, ukoliko je moguće intervenciju izvesti, nema nekog velikog bola.





Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 25985 pitanja.
.
9
Doktora
.
9500
Zadovoljnih pacijenata
.
25985
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata