Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Poštovani, dječak koji ima tačno 5godina ima četvorku koja je pokvarena do živca.Zubar je rekao da treba da se vadi ,nije za plombiranje jer nezna kako će organizam djeteta reagirati na plombu.Zanima me vaše mišljenje da li odmah vaditi zub ili čistiti četkom i čačkalicom i čekati dok ga ne zaboli pa tek onda da se vadi?Za sada zub ga ne boli.. Hvala

Mira - 22. 02. 2017.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Srđan Nebrigić
dr Srđan Nebrigić doktor stomatologije

Poštovana Miro,

s obzirom na to da smena mlečnih kutnjaka najčešće nastaje u uzrastu između  10 i 12 godine života, veoma je važno što duže sačuvati mlečne kutnjake u vilici kako bi sačuvali mesto za stalne zube zamenike.

Ukoliko zub ne uzrokuje nikakve tegobe, nema potrebe da se još uvek vadi. Ukoliko zub izaziva ponavljanu bol i oticanje, neophodno je izvaditi zub uz obaveznu izradu čuvara prostora.

Savetujemo da što pre odvedete dete kod specijaliste za dečiju i preventivnu stomatologiju radi utvrđivanja stanja zuba i mogućnosti za lečenje.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 28985 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
28985
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata