Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Poštovani, do sada nisam imala alergiju na lokalnu anesteziju prilikom popravke zuba pa me zanima da li ona može da se pojavi iznenada i kako se alergija manifestuje? Pozdrav

Tina - 16. 09. 2011.
Odgovor i savet
spec. dr Marija Kosjer
spec. dr Marija Kosjer specijalista dečije i preventivne stomatologije

  Poštoštovana Tina,

lokalni anestetici koji se koriste u stomatologiji su klinički ispitani. Alergijske reakcije su na njih izuzetno retke ali treba napomenuti da su ipak moguće.

Alergijske reakcije se mogu manifestovati na različite načine, najčešće u vidu crvenila, otoka sluzokože ili kože, a najkomplikovaniji oblik alergijske reakcije je anafilaktički šok.

Kako ste već u toku stomatoloških intervencija dobijali lokalni anestetik, uz upotrebu istog anestetika, vrlo je mala verovatnoća pojave alergijske reakcije.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27862 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27862
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata