Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Poštovani,
Do skoro mi je vilica pucala pri otvaranju (i tokom žvakanja). Jednog dana je počelo da me zateže te nisam mogla skroz da otvorim usta, ali je sledećeg jutra "krcnulo" i mogla sam kao i pre sa pucanjem da otvaram i žvaćem. Međutim, od skoro ne mogu vilicu skroz da otvorim, samo donekle ide i osećam bol u tom položaju. Ne mogu da zevam normalno. Imam osećaj da bi ostala otvorena ako bih pokušala da otvorim više nego što mi dozvoljava. Kakvo lečenje preporučujete u ovom slučaju i da li će operacija biti potrebna?
Unapred hvala.

Ivana - 10. 01. 2019.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Moana Opačić
dr Moana Opačić doktor stomatologije

Poštovana Ivana,

problem koji navodite je najverovatnije porekla donjoviličnih zglobova, a uzrok može biti u samom zglobu ili mišićima. Ovakve probleme mogu da provociraju i neadekvatni odnosi zuba gornje i donje vilice (zagrižaj).

Potrebno je da što pre uradite OPT snimak (veliki Rtg snimak zuba obe vilice) i zakažete pregled kod stomatologa, a po potrebi i kod maksilofacijalnog hirurga, kako bi se utvrdilo o čemu je reč i indikovala odgovarajuća terapija.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 26858 pitanja.
.
9
Doktora
.
9500
Zadovoljnih pacijenata
.
26858
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata