Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Poštovani dobro veče
Pre tačno 2 nedelje mi je na gornoj sedmici zbog dubokog karijesa koji je zahvatio veliki deo zuba nakon lečenja stavljena crna plomba. Sve je bilo uredu do jutros, kada sam se probudio i osetio bol u tom zubu. Zub me boli na zagrižaj, a kada jezikom pipnem desni ispod zuba osećam bol. Da napomenem da sam juče možda malo preterao sa slatkišima. Da li postoji mogućnost da je ovo normalna pojava, jer je plomba zaista velika? Zbog virusa niko od zubara ne radi. Hvala Vam puno

Uros - 27. 03. 2020.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Irina Miković
dr Irina Miković polivalentni stomatolog

Poštovani Uros,

bol na zagrižaj može biti posledica predimenzionirane plombe, kada uklanjanjem viška plombe nestaje i bol na zagrižaj. Takođe bol na zagrižaj može biti posledica prisustva patološkog procesa u kosti oko vrha korena zuba kada je potrebno sprovesti adekvatno lečenje.

S obzirom na trenutnu situaciju, i preporuke za odlaganje svi stomatoloških intervencija koje nisu hitne, a uzimajući u obzir Vaše tvrdnje o prisustvu bola samo na zagrižaj, savetujemo da za sada odložite posetu stomatologu. U slučaju pogoršanja tegoba (pojava spontanog bola, otoka..) savetujemo da se javite dežurnoj stomatološkoj službi kako bi Vam bila pružena adekvatna terapija.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 29474 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
29474
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata