Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Postovani doktore, vec vise godina imam problem sa "puckanjem vilice" koji se pre nekoliko meseci pretvorio u jak bol na levoj strani vilice. Na stomatoloskom fakulettu su mi rekli da imam spustenu gornju vilicu i veci prostor oko levog zgloba i da treba da nosim nesto sto se zove "string" koji mogu da nabavim u privatnoj ordinaciji. U jednoj od njih mi je receno da moj problem nema veze sa zubima vec da je u pitanju pomeren zglob i da to taj string nece resiti. Da li postoji mogucnost da u vasoj ordinaciji uradim pregled i jel postoji nacin da se moj problem resi, tipa da nosim protezu ili sl?

Sandra - 24. 10. 2007.
Odgovor i savet
spec.dr Branislav Čukić
spec.dr Branislav Čukić specijalista oralne hirurgije - implantolog

Poštovana Sandra,

Promene u zglobu su problem koji se nažalost često javlja, teško dijagnostikuje i još teže leči. Pacijenti su skloni zanemarivanju problema sve dok se ne akutizira, a tada je uglavnom već načinjena šteta i od tog trenutka proces oporavka je dug i zahtevan.

Sve što ste naveli kao dosad potencijalno dijagnostikovani uzroci su mogući. Za definitivno postavljanje dijagnoze i otkrivanje uzroka potrebni su pored kliničkog pregleda i snimka zuba, snimak oba TM zgloba u tri položaja i analiza gipsanih modela (uzetih otisaka vaših zuba sa registrovanim zagrižajem ).

Za zakazivanje pregleda imate telefon na naslovnoj strani, samo naglasite da se zakazujete na pregled kod mene.

 

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 28988 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
28988
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata