Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Postovani doktori, uskoro bi trebala da idem na vadjenje umnjaka u gornjoj vilici koji je poprilicno pokvaren i pod gnojnom infekcijom. Volela bih da znam, da li je preporucljivo da se vadi pod infekcijom ili se prvo preporucuje uzimanje antibiotika? Bojim se da ce mi se zakomplikovati. Drugo, da li se umnjak vadi hirurskim putem (zub mi je dosta polomljen) Unapred se zahvaljujem!

Ane - 19. 02. 2008.
Odgovor i savet
spec.dr Branislav Čukić
spec.dr Branislav Čukić specijalista oralne hirurgije - implantolog

Poštovana Ane,

antibiotik se preporučuje u svakom slučaju infekcije u kom se radi intervencija koja može da izazove krvarenje.

Da li se zub vadi odmah ili se prvo smiruje infekcija, stvar je procene hirurga. Ukoliko se infekcija ne bi smirila bez vađenja zuba, mora se zub vaditi pod infekcijom.

Isto vredi i za pitanje da li se vadi hirurški ili ne. Ukoliko nema potrebe vadi se normalno, ukoliko mora hirurški- mora.





Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27862 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27862
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata