Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Postovani,
doktorka mi je lecila kanale na donjoj desnoj sestici. Imam 4 kanala za sta je rekla da je neuobicajeno. Stajao mi je tu toxavit 2 nedelje pre samog vadjenja zivca. Kada je radila sa onim iglicama jako me je bolelo kada zadje iglica skroz do kraja. Plombirala mi je zub i stavila antibiotik u desni pored zuba gde se napravio dzep. Mene sada par dana nakon toga jako bole desni oko zuba na zagrizaj. Jel to znak da intervencija nije dobro uradjena ili to tako mora? Hvala

Milos - 03. 07. 2015.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Ilija Miljević
dr Ilija Miljević doktor stomatologije

Poštovani Milose,

nakon završetka kanalne terapije zub može biti osetljiv na zagrižaj, dodir jezikom ili kuckanje, ali ta osetljivost postepeno spontano prolazi za nekoliko dana. Takođe, iste tegobe mogu biti uzrokovane i postojanjem parodontalnog džepa te je potrebna adekvatna terapija (kiretaža, postavljanje medikamenta...).

Ako bol traje duže potrebno je proveriti zagrižaj jer u slučaju "veće" plombe nastaje preopterećenje zuba i tada je potrebno ukloniti višak.

Korektnost i uspeh kanalne terapije proverava se Rtg snimkom zuba.

U slučaju da tegobe traju ili se pojačavaju neophodno je da se javite Vašem stomatologu.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 28984 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
28984
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata