Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Poštovani, došla sam u situaciju da moram da vadim obe gornje 6. Prethodni zubar mi je sa jedne 6 vadio živce i stavio lek. Kako je lek vremenom otpao, zub ima ogromnu rupu. No nikad nisam dobila termin za popunjavanje rupe. I zub je skroz otišao. No, sad mi je sumnjiv i nov zubar. Raste mi gornji umnjak i kaže da nije za vađenje jer 7 i 8 će se taman pomeriti da popune prostor. Taj umjak je meni počeo da niče još pre 5 god i poslednje 2 god stoji na pola. A čitala sam da to ne može da se desi, nego bi se 5 i 7 naginjanje ukoso. Koje je Vaše mišljenje? I koliko mogu maksimalno da čekam do implanta? I da li implant može da smeta za fiksnu protezu koju planiram da stavim jer mi gornja vilica ide napred.

Danijela - 29. 10. 2019.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Moana Opačić
dr Moana Opačić doktor stomatologije

Poštovana Danijela,

vađenje jednog zuba ima za posledicu naginjanje susednih zuba u prazan prostor, kao i prekomerno izrastanje zuba suprotne vilice, što ugrožava njihov potporni aparat. Prema tome, savetujemo nadoknadu izgubljenog zuba, a najbolje rešenje jeste ugradnja implanta i izrada keramičke krunice na implantu. U nekim slučajevima ortodontskom terapijom se zubi mogu postaviti i pravilan zubni niz.

S obzirom da planirate ortodontsku terapiju, savetujemo Vam da posetite specijalistu ortodoncije, koji će na osnovu kliničkog pregleda, analize potrebnih Rtg snimaka i analize studijskih modela i po potrebi u saradnji sa oralnim hirurgom odrediti adekvatan plan terapije.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 26874 pitanja.
.
9
Doktora
.
9500
Zadovoljnih pacijenata
.
26874
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata