Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Postovani,
Duze vreme sam imala otvorenu gornju levu sesticu I pre dva dana stomatolog mi je cistio kanale iglicama,uklonio ostatke zivca I privremeno zatvorio zub.Medjutim,nakon prestanka delovanja anestezije pocela sam osecati cudan osecaj pritiska u zubu,takodje I bolan zagrizaj,a cini mi se da me I pomalo boli leva strana lica ukoliko ne popijem analgetik. Da li je ova reakcija uobicajena nakon ove intervencije ili je u pitanju ozbiljnija komplikacija?

Ana - 12. 04. 2019.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Moana Opačić
dr Moana Opačić doktor stomatologije

Poštovana Ana,

tegobe koje navodite nisu neuobičajene u toku endodontske terapije. Najčešći razlog je mehanička i/ili hemijska iritacija tkiva oko vrha korena zuba do koje dođe tokom intervencije, pa se može javiti osetljivost zuba na zagrižaj, kuckanje, dodir jezikom i slično, koja se spontano smanjuje do potpunog prestanka prema tome nemate razloga za zabrinutost.

Ukoliko dođe do pogoršanja tegoba (jak, intenzivan, spontan bol, otok) savetujemo da se javite Vašem stomatologu kako bi se utvrdilo o čemu je reč i sprovela adekvatna terapija.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 29474 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
29474
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata