Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Poštovani,

Evo u čemu je moj problem. Donja jedinica ide preko gornje jedinice i usled te traume sa donje jedinice skroz su se povukle desni, ali zub se začudo ne klima. Pri nosenju fiksnog aparata skoro je sigurno da će se taj donji zub rasklimati. Ja stvarno ne želim da izgubim taj potpuno zdrav zub. Bila sam kod nekoliko eminentnih ortodonata i stomatologa, medjutim svi oni kažu, ukoliko se zub rasklima u toku nošenja aparata, da tu ne postoji ništa što može da ga spase vadjenja. Da li vi predlažete neko drugo rešenje ? Da li postoji išta što možete da uradite ukoliko se zub rasklima u toku nošenja aparata ?

Hvala Vam na Vašem vremenu.

S poštovanjem,

Ana

 

Ana - 10. 05. 2013.
Odgovor i savet
spec. dr Marija Kosjer
spec. dr Marija Kosjer specijalista dečije i preventivne stomatologije

Poštovana Ana,

ukoliko je uzrok parodontološkog oboljenja donje jedinice traumatski zagrižaj usled ortodontske nepravilnosti osnovno terapijsko rešenje je korigovanje nepravilnosti kako bi se zaustavilo napredovanje oboljenja.

Planiranje i sprovođenje ortodontske terapije bi trebalo uraditi u saradnji sa parodontologom ili oralnim hirurgom kako bi se timskim radom izbegle moguće komplikacije i po potrebi preduzele adekvatne dodatne terapijske mere.

Srdačno

 

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27377 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27377
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata