Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

postovani, gornja cetvorka mi je popravljena jos pre 15 godina crnom plombom. plmba je dosta velika i zub je od tada pa na ovamo stalno sve vise potamnjivao i sada je tamno sive boje. moj stomatolog mi do sada nista nije rekao o tome. ali ja odavno ali bas odavno iznad tog zuba gore prema nosu imam jednu manju tvrdu kvrzicu koja je bezbolna. da li treba preduzeti nesto povodom toga? i zub me ne boli. da li se nekako moze vratiti boja tom zubu i da li ta kvrzica moze biti nesto opasno? hvala unapred

jovana - 28. 11. 2019.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Irina Miković
dr Irina Miković polivalentni stomatolog

Poštovana Jovana,

navedena promena na desnima može predstavljati fistulu, koja može biti porekla prisustva i zapaljenja parodontalnog džepa u predelu navedenog zuba, ali i postojanja patološkog procesa u kosti oko vrha korena zuba, kada je potrebno lečenje kanala korenova zuba, a po potrebi i hirurško uklanjanje patološkog procesa (apikotomija).

Što se tiče prebojenosti, potrebno je utvrditi njen uzrok (prisustvo karijesa, amalgamska plomba, neadekvano lečenje zuba ili oboljenje zubne pulpe i slično), te ukloniti ga, a nakon toga je moguće izbeljivanje navedenog zuba ukoliko je potrebno.

Za definitivnu dijagnozu neophodan je klinički pregled i analiza Rtg snimka navedenog zuba te Vam savetujemo da uradite Rtg snimak i posetite stomatologa kako bi se utvrdilo o čemu je reč i kako bi se sprovela adekvatna terapija.

Srdačno 

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27377 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27377
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata