Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Postovani,
Gornja jedinica mi je davno pocela reagovati na toplo/hladno te je nakon sto me pocela boliti stomatolog odlucio na vadjenje zivca. Nakon sto mi je stavljen lijek za umrtvljavanje,par dana je zub bio miran i onda je poceo tupo da me boli,bio prosljetljiv cak na dodir jezikom. Nakon 6 dana toksavit je izvadjen,zubni kanal ociscen i stavljen neki privremeni lijek na 15 dana. Medjutim za tih 15 dana dana osjetljivost zuba se nije smanjila,cak sta vise, bolan mi je i na zagriz,pa cak i ponekad i na toplo. Stomatolog nije htio da zavrsi zub na dogovoreni termin,uradio je ponovo rengenski snimak i rekao da pricekamo jos 15 dana dok se zub ne smiri. Medjutim,priblizava se i drugi termin,a mog zuba stanje se ne mijenja tj.i dalje je prosjetljiv na dodir,cak na momente i boli. Dali je ovo uopce normalno?
Hvala za odgovor.

Meliha - 22. 01. 2021.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Srđan Nebrigić
dr Srđan Nebrigić doktor stomatologije

Poštovana Meliha,

u toku endodontske terapije zub može biti osetljiv na zagrižaj, dodir jezikom, kuckanje i slično. Ono što nije uobičajeno jeste pojava spontanih, intenzivnih bolova, i u tom slučaju je potrebno posetiti stomatologa pre zakazanog termina. Ukoliko je kanal korena zuba adekvatno obrađen celom dužinom tegobe bi postepeno trebale da se smanjuju do potpunog prestanka.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 28994 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
28994
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata