Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Poštovani,
Gornja lijeva dvojka koja je puno puta popravljana me počela boljeti na dodir. Otišla sam kod zubara i otvorio mi je zub i čistio bez injekcije, nije me boljelo. Rako mi je da mi je bilo malo krvi ne gnoja i msili da mi je pukao zub.
Slikala sam i kaže da je pukao i da ga moram vaditi. Sad mi je trenutno na taj zub stavljena privremenu plomba i dok se ne odlučim na vađenje i što poslije toga. Sada me ništa ne boli, pa mi nije jasno da ga moram vaditi.
Kad me počeo boljeti na dodir bilo je to petak popodne i ja sam na svoju ruku uzela nalgesin tablete, pila do utorka kad sam otišla kod zubara. Da li je moguće da ja taj lijek spriječio gnoj i da mi je kod čišćenja bila samo krv tako da zubar zato misli da mi je pukao u korijenu.
Ako je i pukao može li se iako spasiti, molim vas odgovor što prije.

Lijep pozdrav.

Jadranka Gunjača - 06. 11. 2020.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Irina Miković
dr Irina Miković polivalentni stomatolog

Poštovana Jadranka Gunjača,

potrebno je analizom Rtg snimka navedenog zuba utvrditi pravac pružanja frakturne linije i proceniti stanje korena zuba kao i kosti oko vrha korena zuba, te utvrditi da li se zub može adekvatno izlečiti i sačuvati.

Ukoliko se zaista proceni da je zub indikovan za vađenje, nakon vađenja se može nadoknaditi ugradnjom implanta ili izradom keramičkog mosta (što zahteva brušenje susednih zuba). Savetujemo da se o svemu konsultujete sa Vašim stomatologom.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 28985 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
28985
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata