Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Postovani

Imam 13+ godina, prije 3-4 godine zubar mi je izvadio donju peticu jer me boljela ( mislim da je bila mlijecna jer nikada prije toga nije ispadala) ta mi petica jos uvijek nije nikla.
Da li ce ikada nici?

Hvala unaprijed!

Nobody - 05. 05. 2019.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Moana Opačić
dr Moana Opačić doktor stomatologije

Poštovani Nobody,

donji drugi premolar ("petica") uobičajeno niče oko 11-12 godine života, međutim nicanje zuba je individualno.

U tvom slučaju potrebno je analizom OPT snimka (snimak svih zuba gornje i donje vilice) utvrditi prisustvo zametka stalnog zuba u vilici, jer u nekim slučajevima postoji urođen nedostatak zametka nekog od stalnih zuba (hipodoncija).

Savetujemo ti da uradiš OPT snimak i u pratnji roditelja posetiš stomatologa, kako bi se utvrdilo o čemu je tačno reč.

Srdačno





Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 24912 pitanja.
.
9
Doktora
.
9500
Zadovoljnih pacijenata
.
24912
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata